carpaletunnelsyndroom in de zwangerschap: typische symptomen.


Typisch voor het carpaletunnelsyndroom zijn vooral ’s nachts optredende pijnen en tintelen van de vingers. In een verder stadium nemen duur en intensiteit van de klachten toe: pijnen in de zone van het polsgewricht, de duim, de wijs- en middelvinger, die tot in de arm uitstralen. Deze vijf symptomen zijn aanduidingen voor een carpaletunnelsyndroom.

Symptoom 1: tintelen, gevoelloze vingers?

Typisch voor het carpaletunnelsyndroom in de zwangerschap is een tintelen, vergelijkbaar met het gevoel van naaldprikken of gevoelloosheid in je polsen, handen en onderarmen. Het kan een gelijkaardig gevoel zijn alsof een van uw lichaamsdelen ‘inslaapt’. Deze gewaarwordingen kunnen ’s nachts erger worden.

schmerz.png

Symptoom 2: pijnen in de polsen, handen en onderarmen?

 Als je veel met je handen werkt, dingen grijpt of op de polsen steunt merk je wellicht pijn in de onderarm, direct tussen je pols en de ellebogen. Carpaletunnelpijnen uiten zich soms als een brandgevoel

bewegen.pngSymptoom 3: stijftegevoel? 

Zwangere vrouwen met het carpaletunnelsyndroom kunnen ’s morgens een stijfte merken. Deze spanning voel je normalerwijze bij het ontwaken in de vingers. Dit gebeurt omdat de middelste zenuw, die van de onderarm tot aan de vingers loopt, samengedrukt wordt, het carpaletunnelsyndroom.

tunnel.pngSymptoom 4: zwakke vingers?

Als je handen, polsen en onderarmen gevoelloos aanvoelen, dan is het mogelijk, dat je vaardigheid dingen te grijpen, tekort schiet. Je hebt misschien het gevoel, dat je hand, duimen en vingers zwak aanvoelen. Handbewegingen zoals het vasthouden van een tandenborstel bij het tanden poetsen kunnen een uitdaging worden. 

kaemmen.pngSymptoom 5: laten vallen?

Als je vingers ’s morgens stijf zijn, dan kan het gebeuren, dat je meer dan gewoonlijk dingen onbedoeld laat vallen. Vooral ’s morgensvroeg, als je vingers nog stijf zijn. Misschien valt het je ook op, dat het moeilijk is voor jou om een schroevendraaien te gebruiken of een glazen pot te openen.

offen.png


empty